Laden...

We zijn er nog niet

Dat ik vandaag in ons kantoor zit, en over een half uur een kandidaat-trainer verwacht, die uit haar zelf kennis komt maken omdat ze geïnspireerd is door alles waar we mee bezig zijn. De derde gegadigde in één week. 

Bouwen aan zelfvertrouwen
Jaren geleden had ik dat niet geloofd, had ik het een grapje gevonden. Nu gaat het succes zo gestaag, dat ik me bijna niet realiseer wat we al voor elkaar hebben gekregen. Arno en ik, en onze vaste club trainers, zijn bezig geweest iets neer te zetten met Doyo Trainingen. En dat is gelukt! We helpen op grote schaal, maar op persoonlijk niveau, kinderen om te gaan met pesten en groepsdruk. En temeer nog: we bouwen aan sterke persoonlijkheden, zorgen ervoor dat kinderen een eigen mening vormen èn hun eigen pad durven te kiezen. 

Als een olievlek verspreiden
We geloven dat een weerbaar persoon op een goede manier voor zichzelf opkomt, zelfvertrouwen èn zelfacceptatie heeft. Wat samengaat met een gelukkiger leven. Zo willen we stapje voor stapje, meer geluk brengen, aan zoveel mogelijk mensen. En dat moet zich wel als een (positieve) olievlek gaan verspreiden, want hoe meer mensen er gelukkig zijn, hoe meer dat afstraalt naar de omgeving. En hoe eerder in iemands leven we het verschil kunnen maken, hoe beter. "It's easier to build a strong child, than to repair a broken man." aldus Frederick Douglass.

Dag eenzaamheid
Dat betekent niet dat we ons ook niet op volwassenen hebben gestort. In onze eigen trainingsruimte en binnen bij organisaties kunnen we nog meer de verdieping van het begrip 'weerbaarheid' opzoeken en mensen een stapje verder in hun leven brengen. Het minder belangrijk maken wat anderen verwachten, leven zoals je zelf wilt leven. En natuurlijk, staan senioren hoog op onze agenda: we willen oudere mensen niet alleen een veiliger gevoel geven, in huis en daarbuiten, maar er ook actief voor zorgen dat dat bizarre percentage eenzaamheid omlaag gaat. We leren ze omgaan met babbeltrucs aan de deur, en verbinden senioren die bij elkaar in de buurt wonen. 

Want niets is zo hartbrekend dan je alleen voelen. 

We zijn er nog niet
Zo ben ik dus iedere dag met hart en ziel bezig, ook als ik vrij ben, met het vormen en schrijven van programma’s en projecten. Sociaal-maatschappelijke projecten. Waar vaak dus ook nog subsidie voor is. Nu alleen nog de partijen vinden, die de behoeften voelen en de waarden van deze trainingen onderkennen. Ondertussen werken al veel scholen, zorginstellingen, ministerie, gemeenten en andere lokale instanties met ons samen. Ik schrijf dit verhaal, omdat we er nog niet zijn. Want dat had te gemakkelijk geweest. We hebben alle capaciteit in huis. Hebben een steeds groter team, met stuk voor stuk toppers. Professionals. Wat me zo enorm trots maakt. We zijn nu (actief) op zoek naar nóg meer samenwerkingspartners die met ons iets 'echts' voor mensen willen betekenen.

Belofte
We willen nog zoveel meer mensen weerbaar en gelukkiger maken. Eenzaamheid en pesten op zoveel meer plekken terugdringen. Onze volledige capaciteit daadwerkelijk benutten en inzetten. Maar in tegenstelling tot vroeger, geloof ik het nu wel. Dat we meer mensen gaan helpen. We zitten in zo'n positieve flow. Steeds meer partijen zien wat we doen en willen daar iets mee. Onze projecten worden niet voor niets verlengd. En om dat te bewijzen: schrijf ik volgend jaar op 20 maart 2019 een nieuwe blog, met hoe we het voor elkaar hebben gekregen. Beloofd!

P.S. Ken jij een school of organisatie waarmee we potentieel meer mensen mee kunnen helpen? Stuur ons gerust een bericht via info@doyotrainingen.nl. Zo dragen we nog meer ons steentje bij aan de SAMENleving. 

Boek
In 'Toen ik eindelijk durfde' laat ik mijn huwelijk, huis en baan achter zich om een gelukkiger leven te veroveren. Ik besluit mijn hart te volgen, al weet ik niet wat de toekomst me brengt.
Lees meer
Categories
Nieuwste artikelen
Tags