Laden...

Waarom maak ik me zo druk?

Altijd al houd ik van persoonlijke ontwikkeling. Daarom ben ik trainer in mentale weerbaarheid. Het is geweldig om buiten je eigen kaders te kijken, succeservaringen mee te maken, te zien waartoe je allemaal in staat bent. En al helemaal als je met strategieën kunt werken om zelfopgelegde beperkingen te doorbreken. 

Maar ja, die waan van de dag hè.
Boeken lezen: ik houd ervan, maar ik kom er niet aan toe.
Vroeger opstaan: het zou me meer tijd geven, maar ik ben vaak nog zo moe. 
In de ochtend sporten: ik heb ook nog een kindje om voor te zorgen. 

Augustus opende mijn ogen
Waarom doe ik dat? Waarom houd ik van dingen en doe ik ze niet? Het is echt belachelijk hoe druk ik mezelf kan maken. Waarom maak ik me zo druk, als ik niet eens de dingen kan doen waar ik van houd? Augustus opende mijn ogen. Ik veranderde mijn voeding, ik stopte met mijn MS-medicijnen, ik fietste vijf dagen in de week, ik startte met trainen bij een Crossfit-box, ik trainde eindelijk zelf weer in het gevorderde uur van Karate Moerdijk, een Chinese kruidendokter behandelde mijn rug met accupunctuur én… ik las het boek Miracle Morning

De heerlijkheid van de praktische toepasbaarheid
Miracle Morning dus. Versterkt en verbindt alles wat ik net had opgepakt en geeft me een leidraad (of eigenlijk: een routine) om er meer uit te halen. Meer uit het leven, meer uit mezelf, meer uit mijn onderneming. Het geeft me eindelijk handvatten om gericht met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan, om (mentaal en fysiek) fit te blijven, om mijn dag te starten met een onwijs positieve vibe, om na te denken over belangrijke vragen. Vragen die ik mezelf wel zou moeten stellen om verder te komen dan waar ik nu al ben. Alleen al van het lezen van het boek, de heerlijkheid van de praktische toepasbaarheid, spat ik van enthousiasme bijna uit elkaar. 

No regrets
Daarom moest ik het hier even delen. Wat je ook wilt bereiken in je leven en het lukt je niet (snel genoeg): wellicht is dit nou net de tip die je nodig hebt. En als je toch op zoek bent naar dat beetje extra discipline om het sporten op peil te houden of je hebt extra hulp nodig om te werken aan je zelfvertrouwen waardoor je al je persoonlijke doelen waar kunt maken: je weet ons te vinden hè. Maak je leven jouw leven. No regrets

Boek
In 'Toen ik eindelijk durfde' laat ik mijn huwelijk, huis en baan achter zich om een gelukkiger leven te veroveren. Ik besluit mijn hart te volgen, al weet ik niet wat de toekomst me brengt.
Lees meer
Categories
Nieuwste artikelen
Tags