Laden...

To vlog or not to vlog?

Hoera, sinds vandaag heb ik weer een eigen plek voor mijn blogs! (En vlogs?)

Hoe zat het ook alweer?
In 2008 begon ik een blog, die vanaf 2012 ook twee jaar lang op de Viva-site te lezen was. In de tijd dat ik mijn boek schreef in 2015, leek het onlogisch zoveel verhalen die ik in het boek verwerkte nog online te laten staan. Ze vertelden bij lange niet het volledige verhaal dat ik met het boek wilde vertellen en waar ik dus veel voor had bijgeschreven. Nu het boek al een tijdje in de schappen ligt en ik al meer dan jaar heb kunnen wennen aan het moederschap (naast het drukke werkleven) is het tijd voor een nieuwe blog. Overigens heb ik in de tussentijd nog wel geblogd voor Doyo Trainingen en Sportplezier, veelal over mijn rol als coach, trainer en ondernemer. Op dit blog ga ik geen enkel onderwerp uit de weg. De nieuwe en verbeterde versie van het oude blog dus!

Vlog en levensvreugde
Maar dan, het grote heikele punt: ga ik nog wel vloggen? In de aanloop van de lancering van mijn boek vorig jaar heb ik (met al mijn nog vastgeplakte zwangerschapskilo’s) een tijdje fanatiek gevlogd. Iets te fanatiek misschien. Soms plaatste ik wel 2 of 3 vlogs in een week. Bij elk grappig en leuk moment bedacht ik me ineens: “oh chips, dit had ik moeten filmen”. Wat de levensvreugde iets aantastte, maar zeker ook mijn tijd en energie, want dat ging er natuurlijk volop in zitten. Na blog 17 zocht ik naar iets meer balans en iets meer ‘onderwerp’, waarna ik abrupt stopte. Want ja, wat is nu een goed onderwerp voor een vlog? Gaat het niet gewoon over het alledaagse leven van de maker, waar hij/zij mee bezig is en hoe hij/zij daar op een grappige manier over vertelt? Of…

Procrastination — we love it!
Uiteindelijk zijn er allerlei manieren om een vlog in te vullen, maar is het vooral een kwestie van doen en er zeker niet te lang over na te denken. In één van mijn eerste vlogs vertelde ik over mijn doel om 30 kilo af te vallen in één jaar. Het had leuk geweest als ik nog even had gevlogd dat het me (*tromgeroffel) gelukt was bijvoorbeeld (yay!) De meeste mensen klikken een vlog aan omdat ze nieuwsgierig zijn, even met verstand op nul naar iets luchtigs kijken. Net zo’n geliefd procrastinatings-gehalte als foto’s op Facebook checken. En voor mij? Het geeft me weer de kans meer met mijn blog en boek bezig te zijn en jullie daarover te vertellen. De kans met iets luchtigs (en iets voor mezelf) bezig te zijn, naast de zware werkagenda. Eens in de twee weken, met heel veel levensvreugde, beloofd. 

Je kunt volgende week dus een nieuwe vlog verwachten. Op deze mooie, nieuwe plek!

Boek
In 'Toen ik eindelijk durfde' laat ik mijn huwelijk, huis en baan achter zich om een gelukkiger leven te veroveren. Ik besluit mijn hart te volgen, al weet ik niet wat de toekomst me brengt.
Lees meer
Categories
Nieuwste artikelen
Tags