Laden...

Ik ben verliefd op je

Uit 'Toen ik eindelijk durfde'.

Nooit is er maar één fysieke handeling van affectie verricht. Alleen een aai over mijn hoofd vroeger en onschuldige felicitatiekussen op de wangen. Ik fantaseer over echte zoenen. Gepassioneerde zoenen. Weg van de wereld zijn met hem.

Tijdens het hoofdgerecht valt er een stilte, we kijken elkaar aan. Verdomme. Ik kan nog wel tien jaar wachten. Straks ben ik tachtig en heb ik het hem nooit verteld. Wat als het allemaal wél kon? Ik kan wel doen alsof hij echt niet de ware is, maar als ik het niet uitzoek, zal ik het nooit zeker weten. Fuck het leeftijdsverschil. Dit is mijn kans, hier en nu.

Mijn blik gaat van de tafel naar zijn gezicht en ik zeg: ‘Ik ben verliefd op je.’

Mijn bekentenis komt aan als een donderslag bij heldere hemel, zie ik. Hij blijft me aankijken en het is alsof hij niets uit kan brengen. Het is een paar seconden stil. Waarna ik losbarst. Hem alles vertel wat ik hem altijd heb willen vertellen. Dat het nooit echt is overgegaan. Wat een bevrijding.

Een uur later loop ik naar de wc en terug. In mijn zwarte jurkje, op mijn hoge hakken. Ik zie iets aan hem. Hij bekijkt me met andere ogen dan daarvoor. Hij heeft me nog nooit op zo’n manier bekeken. Hij is geen man die op jonge meiden ‘jaagt’. Als hij dat wel was, had ik dat wel geweten. Ik zie zijn aarzeling.

Het is een kwestie van weken, als ik voor het eerst bij hem thuis ben. Hij pakt mijn handen vast en vraagt me of ik er zeker van ben. Ik hoor niets meer. Ik verdrink in zijn ogen. Wazig knik ik ja. We zoenen. Heftig. Onstuimig. We vallen letterlijk in elkaars armen.
--- 
Lees verder in 'Toen ik eindelijk durfde'
Foto door Studio Dijkgraaf

Boek
In 'Toen ik eindelijk durfde' laat ik mijn huwelijk, huis en baan achter zich om een gelukkiger leven te veroveren. Ik besluit mijn hart te volgen, al weet ik niet wat de toekomst me brengt.
Lees meer
Categories
Nieuwste artikelen
Tags