Laden...
Willemijn Delwel
Willemijn Delwel

Als fan van haar blogs kon ik niet wachten tot haar boek uitkwam. Zoals verwacht is het zo’n boek waar je aan begint om het vervolgens niet meer weg te kunnen leggen. Dat Chantal vlot en lekker schrijft wist ik al, dat ze zo veel heeft meegemaakt niet. Ze schrijft openhartig en eerlijk over alle moeilijke keuzes die ze heeft gemaakt en die tegelijkertijd geen keuzes waren. Ze kon niet anders dan haar hart volgen. Toch is dat niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. En daarom moet je dit boek lezen. De les is: durf. Alleen dan kom je verder in het leven. Dit boek inspireert en motiveert met een lach en een traan. Ik heb er een favoriete auteur bij.

Melissa's Bookworld
Melissa's Bookworld

Juist omdat ik zelf nu ook twintiger ben en ook niet de makkelijkste tijd heb gehad, heeft Chantal’s verhaal mij gemotiveerd om Meer te willen voor mezelf ipv depressief te blijven en mezelf wegcijferen. Daarom wil ik mijn leeservaring zo graag delen met jullie. Misschien heeft Chantal zelf niet eens door hoeveel impact ze met dit boek en haar verhaal kan maken op mensen, maar mij heeft ze geraakt en geinspireerd en ik weet zeker dat ze dit nog met heel veel andere mensen gaat doen! (Lees de hele recensie hier.)

Eddy Correlje
Eddy Correlje

Groots en meeslepend? Nope. Dramatisch? Nope. Wat wel? Klein en intens. Ontroerend. Kwetsbaar. Een heel fijn boek. Mooi hoe levensveranderende beslissingen bijna terloops gebracht worden, waardoor het juist impact heeft. Dit boek gaat over veel meer dan je baan, huis en huwelijk opgeven voor je geluk. Het gaat over geluk vinden in de kleine dingen, momenten en ontmoetingen met wildvreemden en verantwoording nemen voor je eigen geluk. Echt heel mooi. 

Svenja Westerduin
Svenja Westerduin

Chantal heeft vaak ondervonden dat magie buiten je comfortzone gebeurd. Ze neemt je mee met haar ervaringen en deelt haar moedige én soms moeilijke beslissingen. Vaak zijn dit situaties die behoorlijk herkenbaar zijn, maar eruit stappen is niet altijd even vanzelfsprekend. Ze zet je (on)bewust aan het denken. Het verlaten van de gebaande paden gaat misschien niet altijd zonder kleerscheuren, maar de resultaten zijn vaak goud waard! 'Toen ik eindelijk durfde' heb ik in ieder geval in één keer uitgelezen. Ik durf te wedden dat ik er komend jaar nog een keer aan terug denk. Als ik iets niet alledaags durf. Lezen dat boek!

The Book Girl
The Book Girl

Ik begon in haar boek en legde het amper nog weg. Haar manier van schrijven is heel aansprekend en toegankelijk. In wezen schrijft ze 'gewoon' over haar leven, haar wel en wee, haar emoties, haar beslissingen (die niet makkelijk zijn). Dat kan weinig boeiend zijn als het gaat over iemand die je niet kent en ook geen BN'er is. Maar Chantal maakt het wel boeiend. Ze laat veel van zichzelf zien, is open en ontwapenend in haar manier van vertellen en je wilt alleen maar doorlezen. (Lees de hele recensie hier.)

Ingelise de Vries
Ingelise de Vries

Inspirerend? Ik vind het een rotwoord. Maar ergens is het wel wat Chantal doet. Je schaapjes op het droge hebben, een huis, huwelijk en goed inkomen, het garandeert niet dat je gelukkig bent. Chantal heeft de stap durven zetten naar haar geluk, met alle ellende die dat opleverde. Ze geeft jonge lezers wijze lessen mee, al zitten er genoeg lessen in waar oudere lezers ook veel aan hebben. Moraal van het verhaal? Het leven gaat niet altijd over rozen en zelfs in geluk zit imperfectie. Zolang je maar zelf die keuzes maakt. (Lees de hele recensie hier.)

Elzelien van Zwienen
Elzelien van Zwienen

‘In vlagen ben ik bang om te vergeten. Niet de wekelijkse boodschappen of een van de to do’s op mijn lijstje, wel die zo gekoesterde herinneringen.’ Bam! In een keer grijpt ze de vergankelijkheid van het leven bij de lurven. Hier komen jij. Jij gaat nergens heen tot ik je heb gebundeld. En met die woorden waarmee ze de vergankelijkheid van het leven pakt, pakt ze ook de lezer. (Lees de hele recensie hier.)

Robin van Zeijl
Robin van Zeijl

Al eerder las ik Chantal haar blogs, omdat ik vind dat ze zo mooi, lachwekkend en vooral beeldend schrijft. Daarom wilde ik ook graag het boek lezen en het heeft mij verrast! Chantal neemt je mee door haar leven en stelt zich kwetsbaar op. Ze vertelt het verhaal zoals het is, mooie momenten en verdrietige momenten. Het boek leest makkelijk weg omdat het steeds korte hoofdstukken zijn en het verhaal is geschreven in makkelijk begrijpbare taal. Echt een aanrader!

Marcel Jongmans
Marcel Jongmans

Van relaties naar geld, van karate tot jurkjes. Het leven van een jonge vrouw die inderdaad het lef heeft getoond te worden wie ze is (waarvoor hulde) en hoofdstuk voor hoofdstuk schrijft over haar dagelijks leven. Soms met een knipoog en een lach. Soms wat dieper de materie in om daarna, zoals gezegd, een hoofdstuk te wijden aan die kleine dingen des levens. Kortom: meenemen op vakantie of net voor het slapen gaan een van die vlot geschreven korte hoofdstukken lezen en zo, virtueel, een leuke vrouw leren kennen.

Leesdame
Leesdame

Ik vond het zo mooi om te lezen dat sommige momenten in je leven op het juiste moment tot uiting (mogen) komen. Als je het durft toe te laten, of juist durft te uiten. Maar ik vond het ook herkenbaar dat daaraan toegeven vaak ook heel eng voelt en onzekerheid en twijfel met zich meebrengt. Openhartig schrijft Chantal ook over die moeilijke momenten, om vervolgens weer met een positieve blik de toekomst in te kijken. Chantal inspireerde mij. (Lees de hele recensie hier.) 

Esther Kupers
Esther Kupers

Een heerlijk 'feel-good' boek. Chantal is erin geslaagd om op een toegankelijke en ontwapenende manier haar kijk op het leven te beschrijven. Warm, oprecht, positief en een 'mensenmens', dat zijn woorden die Chantal typeren. Door de korte hoofdstukjes leest het lekker weg. We herkennen allemaal wel situaties waarin je heen en weer geslingerd wordt tussen je hoofd en je hart. Chantal laat zien hoe mooi je leven kan zijn (worden) als je je hart en je intuïtie volgt, en 'iets doet' met de dingen die op je pad komen. Het is inspirerend en hartverwarmend om te lezen hoe zij, samen met een aantal van de andere personen uit het boek, hierdoor de levens van vele mensen beter maken. Die boeken waarbij je hardop moet lachen, of een traantje moet wegpinken? Dit boek is er zo eentje!

Kwante in Wonderland
Kwante in Wonderland

Ik denk dat Chantals verhaal een eyeopener is voor veel twintigers en dertigers om niet te blijven hangen in een dagelijkse sleur, hoe vertrouwd alles ook voelt en hoe eng het onbekende ook mag zijn… Geluk zou altijd je streven moeten zijn! (Lees hier de hele recensie.)

Yvonne van Tuijn
Yvonne van Tuijn

Goed geschreven, open, lekker snel lezend. Verrassend door het boek heen veranderd het tijdsbeeld waardoor de diepte krijgt van hoe gevoelens gevormd zijn. Schrijfster laat mensen echt meelezen in haar leven. Haar gedachten, waar ze mee bezig is, waar ze blij van wordt en intens verdrietig. Je leest de emoties tussen de regels door… De zoektocht van een jonge vrouw die haar hart volgt. Bewonderenswaardig!

Renske van der Zee
Renske van der Zee

Toen ik eindelijk durfde is op een fijne manier geschreven. De hoofdstukken zijn kort, zodat het krachtig is. Het mooie aan het boek is dat Chantal niet bang is om zich als een mens te laten zien. Om van de zaken waarvan wij denken dat het enorme problemen zijn, die niet te bespreken te zijn, ze heel dicht bij je te laten komen. Je het gevoel te geven dat het juist goed om is dingen te bespreken en te je dingen af te vragen. Ga voor je gevoel. Schaam je niet om Mens te zijn. Complimenten voor dit boek!

Steven Groen
Steven Groen

Door kleine hoofdstukken leer je Chantal stukje bij stukje beter kennen. Hoe kijkt zij tegen het 'alledaagse leventje' aan? Met humor, maar soms ook met verdriet geeft ze haar mening, toont ze haar gevoelens en laat ze de lezer op een andere manier naar de wereld kijken. Nu ik bij de laatste pagina ben aangekomen kan ik niets anders zeggen dat ik veel bewondering voor Chantal heb gekregen. Zo is haar openheid, de moeilijke keuzes in het 'alledaagse' leven en vertrouwen in de mens is op z'n zachts gezegd bijzonder te noemen. Een echte aanrader!

Aryonne van Gils
Aryonne van Gils

toen ik eindelijk durfde is een boek dat heerlijk weg leest. Eenmaal begonnen met lezen is het moeilijk weg te leggen. Mooie verhalen over hoe alles kan kloppen en het dan toch niet goed voelt! Bijzonder hoe je door eerlijkheid openheid en liefde, je eigen weg volgt en daardoor juist vriendschap en liefde vindt.

Boekenbijlage
Boekenbijlage

Toen ik eindelijk durfde is een boek dat je in je hart raakt. Na het lezen hiervan heb ik grote bewondering gekregen voor Chantal. Alleen al de openhartige manier van vertellen getuigt van moed en haar verhaal zal menigeen raken. Chantal heeft durven kiezen, voor zichzelf, voor haar eigen geluk. Uiteindelijk kun je meer dan je denkt, het is een kwestie van keuzes maken. (Lees de hele recensie hier.) 

Martinique Koevoets
Martinique Koevoets

Wat een inspirerend verhaal is het. Een aanrader voor iedereen. Niet dat iedereen gelijk een andere baan moet nemen en zijn of haar huwelijk gedag moet zeggen, maar Chantals verhaal laat je wel nadenken over het leven. Het herinnert je eraan dát je moet leven. Jouw leven. Niet dat wat anderen voor jou zouden willen. Een boek over passie en je hart volgen no matter what. Over moed en vooral over liefde. Zoals één van de mannen in het boek zegt: Ik wil niet meer boos zijn. Vanaf nu wil ik alleen nog maar liefhebben’ En dát zouden meer mensen moeten doen.

Sherry Hussain
Sherry Hussain

 Ik denk dat veel vrouwen zich in haar gevoel zullen herkennen. Maar de echte stap maken lukt niet altijd. Als je echt wil weten wat kiezen voor geluk betekent dan moet je dit boek hebben gelezen. Ik zie dat Straver verandert van een schuchtere meisje naar een volwassen vrouw. Ik heb dit soort boeken gemist op de markt. Ik moet ook zeggen dat dit een van de beste boeken is dat ik ooit heb gelezen. Een aanrader voor iedereen. (Lees de hele recensie hier.)

Tamara Bloks
Tamara Bloks

Het boek is uit! Wat een schitterend verhaal. Het leest heerlijk weg en ik kon het na één hoofdstuk niet meer wegleggen... Chantal, ik heb ontzettend veel bewondering voor je en uiteraard dat je van zo'n persoonlijk verhaal een boek uitgebracht hebt. Echt top! Je mag super trots zijn op jezelf, Erik en Arno en natuurlijk op kleine Boris. Ik ga je boek zeker aanbevelen bij mijn graag lezende familie, collega's en vrienden. Ik zou zeggen op naar het vervolg, boek 2.

Sylvia Koehoorn
Sylvia Koehoorn

Chantal nam mij in haar boek mee diep haar leven in, alsof ik eersterang zat naast haar innerlijke stem, kijkend door haar ogen. Ze heeft me laten voelen hoe ze tot haar keuzes kwam, wat het omzetten van keuzes in acties allemaal teweeg heeft gebracht, maar vooral wat en waar het haar heeft gebracht! Zo jong al zo helder en inspirerend kunnen schrijven, lijkt me een gave...

Marloes van Wijk
Marloes van Wijk

Het boek was in één middag uit. Het is zo vlot en goed leesbaar geschreven, maar het pakt je ook. Je wilt meer weten over Chantal en hoe haar leven gelopen is. Waarom heeft ze haar huwelijk, huis en baan verlaten? En hoe is ze daarna verder gegaan. Met korte maar krachtige hoofdstukken neemt Chantal je mee in haar leven en leer je haar een stukje kennen. Erg leuk boek, leest lekker weg en laat een positief gevoel achter.

Elske Lobensteijn
Elske Lobensteijn

Ik wilde dit boek niet meer wegleggen voordat ie uit was. Een heel fijn geschreven boek waarbij ik tijdens het lezen menige tranen heb gelaten. Zo knap om te kiezen om het "pad" te verlaten waarvan je weet dat het je uiteindelijk niet brengt waar je wezen wilt en kiest om de "afslag" te nemen naar je eigen geluk! Ik heb veel respect voor de manier waarop de mensen in je boek met elkaar omgaan. Zal dit inspirerende boek zeker nog eens lezen. 

Sim's cup of tea
Sim's cup of tea

Wat ik fijn vind aan dit boek is net het feit dat het niet één geheel is. Het klinkt heel raar, maar wanneer je bijvoorbeeld aan het lezen bent en je legt je boek weg, moet je vaak even opnieuw lezen waar je gebleven was. Omdat dit allemaal korte verhalen zijn en ze zichzelf goed omschrijft, kun je makkelijk terugdenken aan de vorige situatie. Het is net zoals “weet je nog toen?”. En dat maakt het luchtig, fijn en ontzettend prettig om te lezen. (Lees de hele recensie hier.)

Rachel Leest
Rachel Leest

Het boek leest als een trein. De pagina’s vliegen je neus voorbij. Je leest iedere keer een geschreven blog van haar. Deze blogposten zijn niet erg lang. Daarom ga je snel door het boek heen. Dat is mooi en goed bedacht van de schrijfster Chantal Straver.  Het boek is vlot geschreven, en de schrijfster vertelt jou hoe zij de keuzes maakte in haar leven. Ik heb hier bewondering voor. Want eerlijk is eerlijk, ik weet niet of ik deze keuze had durven te maken. Chantal is echt voor zichzelf opgekomen, en heeft haar geluk gevonden. Daarbij laat ze je dit goed voelen. Ze straalt veel liefde uit. Naar haar nieuwe liefde en haar omgeving. Een goed boek. Ik heb bewondering voor Chantal. Dus Chantal Straver, wacht niet te lang met je tweede boek. Ik wil hem graag lezen.

Blije Boekenwurm
Blije Boekenwurm

Chantal kan erg leuk schrijven en ze deelt allerlei dingen met de lezer. Ze schrijft over haar  ambities, keuzestress, overwinningen en worstelingen als twintiger. Het zijn lekkere korte stukjes en vlot geschreven. Op deze manier neem je een kijkje in haar leven. Chantal laat met haar boek zien dat je trouw aan jezelf moet blijven. Dat valt niet altijd mee. Maar Chantal probeert ons te leren hoe jij je weerbaar op kunt stellen. Je hoeft niet weg te kruipen. Kom uit het donkere gat en ga naar het licht. Leef je eigen leven.

Mieke Schepens
Mieke Schepens

'Toen ik eindelijk durfde' is een boek dat heerlijk leest. Het is ontroerend openhartig waardoor je jezelf erg betrokken voelt bij hetgeen je leest. Zo kwam ik een aantal columns tegen waarbij ik alleen maar 'ja' aan het knikken was tijdens het lezen. Het was heel herkenbaar voor mij. (Lees de hele recensie hier.)

Boekboetiek
Boekboetiek

In Toen ik eindelijk durfde bundelde Chantal Straver haar veelgelezen blogberichten. Chantals columns lezen ontzettend vlot en ik had dit boek dan ook in een mum van tijd uit. Wanneer ik even een paar minuutjes had, las ik een paar stukjes en ik werd er oprecht vrolijk van. Op een eerlijke en openhartige manier schrijft ze over haar leven en de moeilijke beslissingen die ze neemt om dat leven een andere wending te geven.